вторник, 1 октомври 2013 г.

Една българка и половина в Париж :)



Тъй като тази снимка събуди голям интерес след публикация във Facebook страничката ми /https://www.facebook.com/Momenti.ot.Tonita?ref=hl/, ми се искаше да разкажа нейната историята, защото тя не е по-малко интересна от снимките :)

Моделите – Ина и малката Марта.

Ина е омъжена за Фабио от Италия. Заедно се грижат за чаровната си дъщеря Марта в едно страхотно градче недалеч от Париж.

Ина е една достойна българка и невероятна жена и майка, на която искрено се възхищавам и съм горда да бъда в нейния кръг от приятели. Възхищавам и се, поради ред причини и най-вече поради пълноценния и алтернативен начин на възпитание на Марта. Не мога да разкажа просто набързо какво точно имам пред вид. Само мога да кажа, че всеки ден от живота на това дете е едно истинско приключение. Следя с голям интерес развитието на чаровницата. 

Ина не е от българите в чужбина, които живеят с носталгия по живота си в България, но за сметка на това е изпълнена с откровено уважение и възхищение към корените си и културното наследство на родната страна.

Набързо ще спомена десетките български книжки, с които се снабдяват при всяко идване в страната. Няма да пропусна и едно от основните им правила у дома - Марта да говори и пише на български език толкова добре, колкото на другите два езика, които неизбежно ще съпътстват живота и.
Но ще се позастоя на разкошния подарък, който милата баба Криси от България направи на дъщеря и внучка това лято :)

Въпросният подарък беше и темата на фото сесията, която си спретнахме.

Баба Криси им подари невероятно красиви български народни носии!

За съжаление поръчката за Марта се позабави и не можахме да направим сесията на родна земя.
Мисията беше изпълнена във френската столица няколко месеца по-късно.

Първоначалната идея беше да засенчим величествената Айфелова Кула с красотата на тези една и половина българки и техните ослепителни носии. С цел да избегнем туристическото стълкновение се озовахме на още по-интересни места... :)

















Приятно разглеждане :)

Мила, Ина, благодаря на теб и на приказната Марта за гордостта, с която ме изпълнихте и за слънчевите усмивки, с които огряхте този мрачен парижки ден :)


Прегръдки от България :)
Още от мен Тонита - https://www.facebook.com/Momenti.ot.Tonita

2 коментара:

  1. Прекрасни снимки!!!Благодаря за удоволствието да се насладя и аз!!!
    а малкото слънчице е страхотно!Да им е много здрава и щастлива

    ОтговорИзтриване
  2. Възхитена съм от тези 1 и Половина Българки в Париж!!!
    Те наистина греят като слънца на фона на мрачното Парижко небе!
    Питам се, защо ли всички ние нямаме такива носии у дома си и да ги обличаме по-често по време на празници, а и не само, така както много други народи в Европа правят? Толкова много красота има в тях!!!

    ОтговорИзтриване